21 грудня 2020
935
Які країни «імпортували» COVID-19
rating-stars Рейтинг 5
-->

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, збудники COVID-19 можуть залишатися на пластику протягом 72 годин.

Це дозволяє зробити висновок, що заразитися небезпечним захворюванням можна через харчову упаковку. Саме таким фактом керуються влади Китаю, заявляючи, що виявили Коронавірусну інфекцію на товари з 20 країн світу. Постачальники, в свою чергу, визнали бездоказові звинувачення не більше ніж спробою влади КНР завдати шкоди їх репутації. Як насправді виглядає ситуація з імпортними продуктами в Китаї?

Звідки в Китай завезли коронавірус

Вперше про виявлення COVID-19 на пластикових упаковках імпортної продукції заявили ще в червні 2020 року. Причиною підвищення уваги послужив раптовий спалах захворювання на одному з найбільших оптових ринків. В ході звичайної перевірки було виявлено, що на коронавірус був на пачці з замороженими напівфабрикатами. Продукт одразу направили до Центру по контролю і профілактиці захворювань, де додаткові аналізи підтвердили результат.

З липня місяця перевірка товарів на коронавірус була істотно посилена. За цей період в цілому провели більше 61 тисячі тестів. У «заражених» упаковках, за твердженням перевіряючої сторони, приїхали:

  • морепродукти і курячі ніжки з Росії;
  • курячі крильця і ​​яловичина з Бразилії;
  • риба і рибні напівфабрикати з Індії;
  • м'ясо з Канади.

Крім того, в список потрапили ще 16 країн, які постачають в Китай продукти харчування, в тому числі молоко, м'ясні напівфабрикати, рибу і морепродукти. У зв'язку з цим експорт молочних продуктів в Китай, як і широкої номенклатури інших товарів, значно ускладнився.

На минулому 5-6 листопада міністерської зустрічі СОТ представники торгових організацій Канади назвали дії китайської влади невиправданими. Їх підтримали учасники з Великої Британії, США, Австралії та інших великих держав, що мають торгові відносини з КНР. Залучені фахівці також відзначили, що вірус гине в процесі приготування їжі, тому не можна робити висновки на основі окремо взятих випадків.

Співпраця Росії з Китаєм в період пандемії

Компанія Fialan має великий досвід в організації міжнародної доставки вантажів з Китаю. Навіть в період складної епідеміологічної ситуації ми намагаємося знаходити правильні логістичні рішення, щоб відправляти російські товари і отримувати іноземні вантажі без затримок. Експерти візьмуть на себе процедуру митного оформлення на кордоні, підготовку документів, що підтверджують відповідність вмісту поставки санітарним нормам. Пропонуємо широкий перелік послуг за найдоступнішими цінами, щоб забезпечити прибутковість і безпеку зовнішньоекономічних угод.