10 вересня 2021
1772
rating-stars Рейтинг 5
-->

Незважаючи на те, що якість китайських товарів давно довела, що може відповідати міжнародним стандартам, постачальники все ж вважають за краще ретельно перевіряти кожну партію вантажу ще до відправки її в Україну.

Інспекція китайських товарів перед відвантаженням - важлива умова при співробітництві з хорошою логістичної компанією. На всіх етапах співпраці з постачальником або виробником вам повинні підтвердити відповідність товару заявленим характеристикам. Важливо саме перед відправкою переконатися чи все в порядку. Для цього вантажу доведеться пройти кілька обов'язкових етапів перевірки.

Перевірка роботи основних функцій

Проводиться імітація звичайного використання предмета людиною. Перевірити товари з Китаю можна на фабриці або перед упаковкою на складі. Тести допоможуть виявити недоліки, з якими зіткнуться покупці при використанні в побуті. До недоліків можна віднести несправність в роботі, невідповідність розмірам або зовнішньому вигляду.

Зчитування штрих кодів

На кожній упаковці, яка потрапляє на полиці магазинів повинен бути штрих код. Якщо він відсутній або сканер не може прочитати дані, необхідно звернутися до виробника. Посередник в Китаї повинен замінити всю браковану партію товарів або нанести новий штрих код. Іноді на коробці зазначено номер партії.

Міцність товару і його упаковки

Навіть сама дбайлива доставка не проходить без ударів і падінь. Якщо на коробці буде написано, що предмет потребує дбайливого транспортування, його стануть ретельно оберігати, але й вантажоперевезення вийде дорожче. Дроп тест покаже, наскільки крихкий виріб, і чи є потреба в додатковій упаковці.

etapy otgruzki2

Знебарвлення друку і можливе стирання

Параметр важливий, якщо товар зроблений компанією, яка наносить написи, зображення і тексти. Посилка повинна витримувати вологу, вплив сонця, зіткнення з руками і іншими предметами. Перевірені товари з Китаю повинні володіти не тільки якісними функціями, а й мати презентабельний зовнішній вигляд. Іноді в інтернеті на Таобао або Аліекспрес річ виглядає яскравою, а після транспортування вона виглядає по-іншому.

Відповідність розмірів і ваги

Послуги перевірки китайської продукції включає зовнішній огляд предмета і його зважування при необхідності. Контроль якості товарів з Китаю співвідносить заявлені характеристики при кожній відправці. Зниження ваги посилки вказує на те, що виробник економить матеріали.

Відстеження якості передбачає огляд всієї партії товарів. Зазвичай, якщо вартість однієї речі велика, переглядають кожну одиницю. Дрібні витратні матеріали можуть тестуватися поверхнево. Якщо не нехтувати всіма етапами контролю, ви знайдете фірму, чиє виробництво відповідає вашим вимогам. Далі вести бізнес можна через сайт, не відвідуючи КНР при кожній закупівлі.