24 червня 2020
1269
Доставка вантажів
rating-stars Рейтинг 5
-->

Ведення бізнесу і доставка вантажів з інших країн може бути достатньо затратною справою. Витрати на перевезення вантажів складають більшу частину бюджету, а з ростом і розвитком компанії ростуть витрати.

Для того, щоб успішно розвивати підприємство, при цьому знизити загальні витрати, необхідно знайти способи виключити непотрібні фінансові операції, зберігши загальну концепцію роботи. Впровадивши кілька простих змін, ви зможете заощадити час і гроші.

Ми зібрали вісім порад щодо зниження вартості доставки вантажів для вашого бізнесу.

Визначити оптимальний спосіб доставки

Вантаж можна доставити трьома основними способами — авіа, морем або ж автотранспортом. Морські перевезення найчастіше обходяться дешевше, ніж авіа, особливо якщо мова йде про міжнародну доставку. Якщо ви доставляєте товари усередині країни або ж на недалекі відстані, використання залізниць може бути дешевше, ніж доставка на вантажних автомобілях. Поєднання трьох варіантів транспортування також може знизити витрати і скоротити терміни доставки.

Іншим варіантом є аутсорсинг транспорту — те, що може заощадити вам 3-5%. Вантажовідправники з транспортним парком, як правило, беруть на 25% дорожче, ніж логістичні транспортні компанії. При аутсорсингу обов'язково зверніться до компетентного брокера з хорошою репутацією.

Консолідуйте товари

Консолідація товарів в одній країні може допомогти скоротити витрати до 25% в порівнянні з неконсолідованими вантажами. Концепція проста: менші партії товарів об'єднують у більші партії, так виходить вигідніше.

Консолідація може зайняти більше часу, але ви можете заощадити гроші. Це допоможе знизити витрати на робочу силу при навантаженні і вартості доставки в цілому.

Будьте уважні з упаковкою

На упаковку припадає лише близько 10% кожного долара ланцюжка поставок, в той час як складування становить близько 25%, а транспортування — 60%. При розгляді питання про ефективність доставки вантажів слід мати на увазі особливості упаковки.

Мінімізуйте обсяг простору, займаного кожним продуктом, і ви зможете отримати більше віддачі від вкладених коштів. Підібрати правильну упаковку в залежності від типу товару допоможе логістичний менеджер, адже нюанси існують для кожного виду продукції.

Якщо товар не сильно крихкий, можна заощадити на допоміжних матеріалах упаковки. Обв'язка, блокування і фіксація використовуються для запобігання зсуву і пошкодження товарів при транспортуванні. Заздалегідь і визначте оптимальну кількість упаковки для вашого продукту. Це не тільки економить гроші на витратах на поставку, але і звільняє більше місця в контейнерах для більшої кількості продуктів.

Надсилайте більше, але рідше

Доставка десяти піддонів товару за один день більш ефективна, ніж доставка двох піддонів кожні два дні. Спробуйте домовитися з постачальником, наприклад, про безкоштовну доставку замовлень на заздалегідь визначену суму в доларах, щоб стимулювати покупки оптом. Якщо ви працюєте з роздрібними продавцями, така ж концепція може працювати в залежності від договірних умов.

Використовуйте транзитну доставку

Якщо у вас разова поставка, пошукайте перевізника, який може доставити ваш товар в якості транзитного вантажу. Перевізники часто погоджуються на такі послуги, щоб їх транспорт був постійно завантажений і не приносив збитків. Вам це допоможе заощадити з доставкою на 20-40%.

Розрахуй
доставку з Китаю ОНЛАЙН
Отримайте розрахунок вартості доставки з Китаю в кілька кліків.
Прицінюйтеся, не чекаючи розрахунку менеджера.
Виконати розрахунок
calculator

Вибирайте графік доставки

При плануванні поставок спробуйте розглянути можливість доставки в непікові дні, наприклад в п'ятницю.

Це, звичайно, залежить від типу вантажу, який ви перевозите, так як електроніка або обладнання може зберігатися довше, ніж швидкопсувні продукти. Понеділки також є днями з низьким трафіком, тому можна заощадити 10% в порівнянні з доставкою в пікові дні.

Розвивайте співпрацю з перевізниками

У той час як пошук кращої пропозиції в даний час є стандартною практикою, розвиток довгострокових відносин з перевізниками може дати додаткові переваги. Створення довгострокових відносин з перевізником може створити переваги управління перевезеннями, які принесуть користь компанії в цілому.

Укладення контракту на постійний обсяг доставки може допомогти в створенні мережі поставок і скороченні витрат. Як правило, при обмеженні пропускної здатності, перевізники доставляють вантажі саме лояльних партнерів, які постійно відправляють стабільні обсяги фрахту.

Вивчіть тарифи

При міжнародній доставці важливо отримувати інформацію про тарифи, щоб заощадити гроші. Існують торгові ліміти на певні товари, щоб їх перевозити, необхідно доплачувати більше.

Доставка ваших товарів не повинна коштувати дорого. Скорочуйте витрати і зробіть свій бізнес в цілому більш прибутковим. Вибір найкращого способу транспортування і прорахунок доставки можуть значно знизити витрати підприємства.