2 серпня 2021
842
rating-stars Рейтинг 5
-->

За часів капітанів Магеллана і Кука Китай був далекою загадкової країною. І тоді єдиним способом товарообігу була доставка вантажів з Китаю морем.

Потім він перетворився на колонію самих різних країн: Англії, Франції та Німеччини. Але залишався все таким же далеким і загадковим, і доставка вантажів морем з Китаю залишалася єдиною можливістю переправити багатства цієї величезної колонії в метрополію.

Але сьогодні ця країна перетворилася на найбільшу світову економічну державу, де виробляють безліч найрізноманітніших товарів. І хоча для особливо цінних вантажів існує авіадоставка з Китаю в Україну і інші країни, залізничний та автомобільний транспорт, а також доставка вантажу морем з Китаю залишаються найпопулярнішим способом переміщення більшості товарів.

У чому популярність морського шляху

Переваги морського шляху вздовж берегів Індії перевірені ще за часів Магеллана. А відкриття Суецького каналу зробило доставку з Китаю морем значно швидше і надійніше. Адже тепер кораблям не потрібно огинати південний край Африки і боротися зі штормами в високих південних широтах.

Сьогодні в світі відбуваються грандіозні геополітичні зміни. Змінюється також економічна ситуація, вводяться карантинні обмеження, змінюється політика. Але товари з Піднебесної залишаються затребуваними, і недорога доставка морем з Китаю - важлива умова успішної роботи великих компаній і дрібних підприємців. Але виникає питання: наскільки надійні логістичні компанії, і як зробити транспортування більш успішним?

Також варто подумати, чи для всіх товарів потрібна доставка морем в Україну з Китаю, і в яких випадках більш вигідними стануть інші методи транспортування, авіаційна або ЖД доставка з Китаю в Україну. І як зробити так, щоб експрес доставка з Китаю в Україну була цілком безпечною і надійною.

Які вигоди забезпечує доставка товарів з Китаю морем

Транспортні компанії та споживачі їх послуг відзначають, що при належній організації, доставка товару з Китаю морем стає дуже вигідною. Плюси такого підходу:

  1. вкрай малий шанс пошкодження вантажу при перевантаженні або в ході транспортування, так можна перевозити навіть дуже тендітні предмети (при правильній упаковці);
  2. невисокі ціни на перевезення, за рахунок великих обсягів, так як габарити транспорту це дозволяють;
  3. транспортні компанії пропонують відправляти як великі партії товару, так і невеликі посилки, в складі збірних вантажів;
  4. покупець отримує можливість отримувати товар з будь-якого з численних портів Китаю.

Переваги, які дає доставка вантажу з Китаю морем (безпека, акуратність, низька вартість) змушують миритися з головним недоліком: тривалість дороги. Тому таким способом неможливо доставляти швидкопсувні продукти і терміново необхідні товари.

При плануванні маршруту доводиться закладати на доставку не менше 60-65 днів. Зазвичай переміщення відбувається швидше, але потрібно залишати запас на непередбачені митні процедури, погодні умови та інші непередбачені обставини (форс-мажор).

tov morem2

Що потрібно зробити, щоб перевезення було успішним

Щоб доставка в Україну морем з Китаю гарантовано дійшла до адресата, необхідно виконати декілька операцій, які допоможуть забезпечити надійність і безпеку:

  1. упакувати вантажі і перевірити їх відповідність опису;
  2. оформити митні документи;
  3. оформити страховку і гарантію збереження посилок;
  4. замовити митне очищення посилок на території України;
  5. оформити замовлення на доставку вантажу клієнту.

Весь контейнер або його частину?

Вантаж може бути генеральним (займати весь контейнер) або збірним (займати частину контейнера). Це не впливає на якість обслуговування. Великі логістичні організації беруть на себе всі етапи доставки контейнера морем з Китаю і підтримують клієнта на всіх етапах покупки. Сучасна технологія дає можливість відстежувати всі етапи пересування вантажу в особистому кабінеті, на сайті компанії-перевізника.

Як вибрати правильного перевізника

Доставка вантажів з Китаю в Україну морем - затребувана послуга, тому на ринку реєструється велика кількість логістичних підприємств. Щоб знайти компанію, яка забезпечить високу якість перевезення, потрібно оцінити комплекс послуг. Рекомендується вибирати ту, яка пропонує:

  1. перевірку товару при навантаженні на наявність недоліків;
  2. упаковку відповідно до побажань замовника;
  3. консолідування посилок, при необхідності;
  4. страхування вантажу;
  5. допомога в оформленні супровідної документації;
  6. транспортування, від навантаження до розвантаження в порту призначення;
  7. доставку за адресою замовника.

Доставка вантажу з Китаю в Україну морем здійснюється за перевіреними маршрутами по відомим логістичним схемам. Але якщо є необхідність, компанії можуть скласти індивідуальний план за особистим запитом. І якщо вам потрібна оперативна доставка контейнерів з Китаю за доступною вартістю, звертайтеся в велику і надійну організацію.

Морське законодавство в області міжконтинентальних транспортувань дуже добре опрацьовано. Це одне з найважливіших достоїнств таких перевезень.

Тому, якщо вам необхідно привезти вантаж за мінімальною вартістю і без масштабних проблем, доставка в Україну морем з Китаю стане вирішенням цього питання.

Якщо ви шукаєте вид транспорту, за допомогою якого можна доставити товар за мінімальну вартість в прийнятні терміни, звертайтеся в компанію Фіалан. Ми давно займаємося розрахунком маршрутів і опрацюванням методів митного очищення. Наше завдання - швидка доставка морем з Китаю в країни Європи. Бездоганне і якісне обслуговування замовника в портах України є нашим пріоритетом.