26 лютого 2018
2358
rating-stars Рейтинг 5
-->

У виробників з України з'явилася можливість бути серед перших, хто представитьсвої продукти і послуги на китайському ринку

Після участі українських експортерів в третій за величиною у світі і головній виставці продуктів харчування на Ближньому Сході Gulfood 2018, Українапредставить національний стенд на міжнародній виставці з імпорту в Китаї восени2018 року. Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку (МЕРТ), зазначивши,що China International Import Expo 2018 - перша міжнародна виставка в Китаї, якаорієнтована на імпорт.

Китай готовий розглядати іноземні товари, тому в українських виробниківз'явилася можливість бути серед перших, хто представить свої продукти іпослуги на китайському ринку, заявили в МЕРТ.

"Китай это миллиардный рынок потребления, куда Украина может поставлять множество продукции от продовольствия до промышленных товаров, одежды, разнообразной техники, услуг. Мы провели большую работу, чтобы наладить стратегические торговые контакты Украина Китай и получили личное приглашение представить национальный стенд Украины на China International Import Expo 2018. Китай сейчас ориентирован на импорт и стремится найти на выставке поставщиков", подчеркнул глава Минэкономразвития Степан Кубив.

За наступні п'ять років Китай планує імпортувати продуктів і послуг на сумупонад 10 трлн доларів. Серед пріоритетних для імпорту товарів і послуг, з якимиКитай запрошує приїхати на виставку:

  • промислове обладнання;
  • побутова техніка;
  • автомобільний транспорт;
  • одяг і товари народного споживання;
  • харчова й аграрна продукція;
  • медичне обладнання та продукція;
  • послуги в сфері туризму, новітніх технологій, культури та освіти, проектування ідизайну, аутсорсингу.

"Уже зараз ми спостерігаємо позитивну динаміку в експорті з України в КНР за підсумками 2017 року експорт товарів з України в Китай виріс на 11,3%, або на 206,8 млн доларів і склав 2 млрд доларів", - додала заступник міністра економічного розвитку, торговий представник України Наталія Микольська.

Очікується, що в China International Import Expo 2018 візьмуть участь понад 150 тисяч компаній з більш ніж 100 країн світу. Загальна виставкова площаперевищує 200 тисяч квадратних метрів.

Нагадаємо, Україна 1 лютого 2018 року стала повноправним членом Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження Пан-Євро-Мед. Як пояснила Микольська, це збільшитьобсяги українського експорту в ЄС і інші країни.

Источник: https://ukr.segodnya.ua