17 січня 2018
1984
rating-stars Рейтинг 5
-->

Глава Офісу Національного інвестиційного ради при Президентові України Юлія Ковалів вважає, що прихід до України DP WorldGroup

, одного з найбільших портових операторів у світі, підтверджує інвестиційну привабливість України як країни у цілому, так і її портової галузі, в якій сьогодні активно розвиваються приватні термінали.

Про це повідомляє інформаційне агенство "Інтерфакс-Україна", передають Українські Новини.

Таку думку висловила Юлія Ковалів, коментуючи купівлю компанією P&O Maritime, яка на 100% належить DP World, частки в українській буксирної компанії LB Shipping, що надає буксирні послуги у порту "Південний". Інвестиційну угоду реалізувала компанія SD Capital.

"В рамках роботи Офісу Інвестиційної ради ми обговорюємо з компанією DP World більш широке поле для інвестицій, у тому числі можливі концесійні проекти, а також проекти, пов'язані з поліпшенням якості обслуговування вантажів у портах", - додала вона.

Ковалів наголосила, що Національна інвестиційна рада не займається безпосереднім супроводом приватних угод. "В даному випадку зусилля Офісу та секретаря Ради (Бориса Ложкіна) в першу чергу були спрямовані на переконання компанії DPWorld вийти на український ринок. І зараз з компанією обговорюються потенційні великі проекти державно-приватного партнерства", – пояснила вона.

Глава Офісу висловила жаль, що на сьогодні практично вся портова галузь України залишається під державним контролем. "Але прийняття нового закону про концесії точно зацікавить великих світових гравців (та стимулює) заходити з інвестиціями", - зазначила вона.

P&O Maritime придбала частку в LB Shipping на початку січня 2018 року. Співінвестором угоди виступила інвестиційна компанія SD Capital, що належить Андрію Ставницеру та Філіпу Грушко. Сума угоди не розголошується.

Договір про придбання частки та створення спільного підприємства був підписаний партнером SD Capital Андрієм Ставницером і генеральним директором DP WorldGroup Султаном Ахмедом бін Сулайємом в листопаді 2017 року, після візиту Президента України Петра Порошенка до штаб-квартири DP WorldGroup в Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ).

P&O Maritime – глобальний оператор портових послуг, створений у Великобританії в 1834 році. Компанія надає різні портові сервіси у всьому світі, має у своєму розпорядженні власний флот з буксирів, швартових судів, науково-дослідних суден, пасажирських та круїзних лайнерів.

DP WorldGroup – один з найбільших портових операторів світу. Штаб-квартира компанії знаходиться в ОАЕ, в порту Джебел-Алі (Дубай). Компанія оперує 78 морськими та наземними терміналами в 40 країнах світу, а також управляє 50 суміжними бізнесами.