30 березня 2018
2125
rating-stars Рейтинг 5
-->

Влада КНР впевнена: нові норми допоможуть краще захистити споживачів

Китай введе нові правила експрес-доставки. Нові вимоги набудуть чинності з 1 травня 2018 року, указ уже підписав прем'єр Держради КНР Лі Кецян, повідомляє агентство "Сіньхуа".

Нові правила також заохочують гравців сектору запускати транснаціональні послуги експрес-доставки і активно розширювати свою присутність на закордонних ринках. Деталі поки не уточнюються.

"Правила допоможуть Китаю в формуванні мережі експрес-доставки, з'єднаної з зовнішнім світом, і дозволять стимулювати розвиток глобальної логістичної системи", – переконаний співробітник Центру з вивчення проблем розвитку при Держраді КНР Вей Цзіган.

Китайська влада впевнена: нові правила послужать нормативною базою для впорядкування операцій кур'єрських компаній і захисту інтересів споживачів. Як зазначається, норми також націлені на вирішення "ряду проблем у секторі, включаючи забезпечення безпеки особистої інформації споживачів і скорочення відходів від пакувальних матеріалів".

Китай чотири роки поспіль лідирує в світі за обсягом угод у секторі експрес-доставки, середньорічне зростання якого в країні протягом минулих десяти років становило 42%. Понад половина операцій експрес-доставки в світі здійснювалася китайськими компаніями.

У 2017 році обсяг угод в секторі експрес-доставки Китаю досяг 495 млрд юанів – близько 80 млрд доларів.

Українці найчастіше стикаються зі службами доставки КНР після покупок в китайських інтернет-магазинах. Найпопулярніший з них в лютому 2017 роки вже ввів нові правила доставки: кожній посилці стали привласнювати трек-номер, а безкоштовну доставку практично скасували.

Крім того, українці отримали нові правила ввезення посилок з-за кордону. Тепер пересічний українець на одне ім'я та адресу зможе без мита отримувати не більше трьох посилок на місяць вартістю до 150 євро кожна (зараз – близько 4,8 тис. грн). За кожну

Джерело: ukr.segodnya.ua